nieuws

De Roksan Atessa-lijn: simpele en intuïtieve high-end audio.

De nieuwe Roksan productlijn Atessa bestaat uit: de Atessa draaitafel, Atessa CD-loopwerk, Atessa geïntegreerde versterker en Atessa streaming versterker. Het ontwerpdoel: maak high-end audio apparaten met een degelijke constructie, een strak industrieel design zonder overbodige knoppen en dus simpel en intuïtief te bedienen, ook voor audio beginners. De versterkers hebben bijvoorbeeld slechts één draaiknop voor volume en ingangselectie. De grote LED-lijn plus het klein OLED icoon-display geven dan helder de gekozen instellingen aan.                                                                                                       De draaitafel van de bekende Roksan kwaliteit heeft een nieuwe lichtgewicht Unipivot-toonarm, ingebouwde inschakelbare phono versterker met lijnuit-signaal, digitale snelheidsregeling, drukknop bediening, zwaar hard glazen draaiplateau en speciaal gedempte voeten. Hij is standaard ook nog uitgerust met een Roksan Dana-element: plug & play dus. Het CD-loopwerk wordt via de MaestroUnite communicatiebus één geheel met de versterker(s) en beide worden dus tegelijk bediend. Via de SPDIF-uitgang wordt het digitale signaal aangesloten op de versterker. Via de streaming versterker kan het    CD-loopwerk ook via de BluOS-app worden bediend. Dan ondersteunt hij bovendien MQA-weergave. De geïntegreerde versterker             (2x 130W/4 Ohm) heeft 5 digitale ingangen (optisch, coax en Bluetooth), 3 analoge ingangen waarvan 1 met MM-voorversterker,      2 analoge uitgangen en een ingebouwde DAC. De streaming versterker heeft dezelfde specificaties plus nog een LAN-aansluiting, wifi en ondersteuning voor BluOS multiroomweergave. 

De versterkers hebben een nieuwe architectuur die is ontwikkeld om elke soort en maat luidspreker probleemloos aan te kunnen sturen. Elk apparaat is te bedienen met dezelfde simpele Atessa afstandsbediening. De centrale bedienknop heeft, naast een zichtbare indicatie van het LED-display, ook nog ‘haptische’ of voelbare terugkoppeling van de instellingen. De versterkers hebben een mogelijkheid om 3 eigen presets (instellingscombinaties) op te slaan. De versterkers hebben verder een 12V-trigger in- en uitgang plus een IR-ingang voor een eenvoudige integratie in grotere AV-systemen. Via het draadloze netwerk en de MaestroUnite-app kunnen het CD-loopwerk en de versterkers OTA (over the air) van updates worden voorzien.

Monitor Audio Silver Serie 7G luidsprekers: ongehoord goed.

Monitor Audio introduceert de zevende generatie van de uiterst succesvolle Silver Serie luidsprekers: Silver Series 7G. De acht modellen zijn volledig nieuw ontworpen met de allerlaatste Monitor Audio -technologieën en – componenten. Resultaat is een nog ‘snellere’ en strakkere laagweergave, nog lagere vervorming en nog meer gedetailleerde hoog weergave. Plus uiteraard een bijpassend, bijzonder stijlvol en strak uiterlijk dat past in elk interieur. 

Enkele verbeteringen zijn onder andere: 

  • De nieuwe 25mm C-CAM Gold Dome eenheid is nu gekoppeld aan de Uniform Dispersion Waveguide en heeft een akoestisch transparante afdekplaat met honingraatopeningen. Die zorgen samen voor een breed en vooral zeer uniform afstraalpatroon. De ‘waveguide’ van de Silver AMS wijkt af van de rest, omdat deze is ontwikkeld voor de specifieke toepassing.
  • De nieuwe RST II C-CAM laageenheden hebben een lichtere conus met DCM-technologie. De unieke ‘putjesstructuur’ van de conus is verder verfijnd. Ze zijn bijna 10% kleiner (134 en 152mm) ten opzichte van de 6G, terwijl de laagweergave en belastbaarheid aanzienlijk zijn verbeterd. De laageenheden van de ‘500’ zijn wel even groot (203 mm) gebleven, maar ook sterk verbeterd.
  • De nieuwe RST II C-CAM middeneenheid is ook kleiner geworden (76mm). De overgang naar de hoogeenheid kan daarom op een hogere frequentie liggen. Dit vergroot de weergave bandbreedte en maakt de weergave nog strakker.
  • Het nieuwe wisselfilter is volledig opnieuw ontworpen met zo min mogelijk onderdelen om een zo strak mogelijke akoestische weergave te garanderen.

Ook deze Silver Serie heeft de inmiddels bekende Monitor Audio-kenmerken zoals o.a. ‘bolt through’-luidsprekers, 18mm dikke behuizing (voorkomt interne resonanties), magnetische grille, aansluitpaneel met vergulde bi-wire connectoren, Pureflow zilver OFC kabel, HiVe II basreflexpoort en zwaar ‘spike’ statief. 

Na 22 jaar heeft de Silver Serie nog steeds een unieke prijs-kwaliteitsverhouding en is daarmee de meest succesvolste serie van Monitor Audio.

T+A Caruso serie

Wij zijn steeds op zoek naar producten die net even anders zijn qua opzet en uitvoering, en als die er dan in slagen om gebruik en beleving van muziek naar een hoger niveau te tillen…..Daarom zijn we inmiddels trots dealer geworden van de T+A Caruso serie!

De Caruso heeft de moeilijke taak op zich genomen om met een mooi design een compact geluidssysteem te zijn met een ongehoorde kwaliteit.

Immers gaan deze niet bepaald hand in hand. Ware het niet dat het Duitse T+A, wat staat voor Theorie und Anwendung de uitgelezen partij is om dat wel voor elkaar te boksen! De kracht van de Caruso zit in het feit dat ze bij T+A al sinds jaar en dag dat als geen ander bij elkaar kunnen brengen.

Waar de ‘Theorie’ terug te vinden is in ontwerp en materiaalkeuze, wat natuurlijk de basis is, met bijvoorbeeld multilayer printen voor de kortst mogelijk signaalwegen en meeste ruimte besparing. Voor de bediening is er een volledig touchscreen. De ‘Anwendung’ betreft de gebruiksmogelijkheden waarbij niet alleen alle streamingsdiensten zijn vertegenwoordigd en natuurlijk internetradio, maar ook FM, DAB+ en natuurlijk een cd speler! 

Om het aansluiten van externe apparaten mogelijk te maken heb je naast analoge ook digitale ingangen! Wat verder een fijne bijkomstigheid is dat de bluetooth functie ook geschikt is voor een hoofdtelefoon! 

Welke Caruso bij u past laten we dan ook graag aan u zien en horen! 

Een Caruso in een kubus van nog net geen 30cm x 30cm x 30cm, die alles aan boord heeft of de Caruso R waar geen luidsprekers in zitten, maar die je op luidsprekers naar keuze kunt gebruiken.

Ook zijn er in hetzelfde ontwerp een tweetal losse luidsprekers leverbaar te weten een boekenplank model en een vloerstaande luidspreker.

Dit alles is voor degene die toch net wat meer wil en dat ook neer wil zetten.

Hoe dan ook voorzien we met deze nieuwe Caruso producten in een behoefte waar vele relaties veel baat bij zullen hebben!

Een echt goed high-end geluid heeft er nog nooit zo goed uitgezien!!

Caruso R10 op meubel

Focal Aria 936 K2 – Limited Edition

Deze zeer gelimiteerde K2 editie van de Aria 936 gebruikt de opvallende gele “Aramide” conus. Hiermee tilt Focal dit unieke model naar een nieuwe hoogte. Meer kracht en vooral meer dynamiek. Muziekliefhebbers krijgen daarmee een combinatie van de klassieke Aria architectuur met de iconische K2 woofers. Als extra “slagroom” is de afwerking in Ash Grey een directe afleiding van de bij de Utopia serie gebruikte diepe lakstructuur. Samen met de leder-look voorkant en de glazen topplaat is het een lust voor het oog.